restauracja kudowa zdrój restauracje kudowa pizza kudowa

Gastronomia w Kudowie Zdroju

Baza   gastronomiczna   Kudowy   Zdroju   oferuje   turystom   odwiedzającym   nasze   miasto, szeroką   gamę   usług   gastronomicznych.   Każdy   znajdzie   tu   coś   dla   siebie...od   “Hot-Doga”                     po wyszukane   potrawy   kuchni   polskiej   i   światowej,   które   przygotowywane   są   przez   wybitnych   i nagradzanych   kucharzy    w   Polsce.   Od   wielu   lat   specjalnością   naszego   regionu   stały   się   pstrągi przyrządzane   na   wiele   sposobów   np:   “Znakomity   pstrąg   z   masełkiem   czosnkowym”   lub   “Pstrąg a’la   Kobra”.   Wielu   właścicieli   obiektów   gastronomicznych   wychodząc   na   przeciw   oczekiwaniom swoich    gości    organizują:    ogniska,    biesiady,    pieczenie    prosiaka-świniaka    oraz    degustację własnych   wyrobów   np:   “Swojski   chleb,   ze   swojskim   smalcem”.   Najbardziej   prestiżowe   hotele   w Kudowie     posiadają    w    swojej    ofercie    potrawy,    które    zaspokoją    gusta    nawet    najbardziej wymagających   klientów.   Wiele   restauracji,   kieruje   swoją   ofertę   także   dla   mieszkańców   miasta organizując:    chrzciny,    komunie,    wesela,    studniówki    oraz    wiele    imprez    okolicznościowych. Restauracje w Kudowie Zdroju zapraszają.
Kuchnia Molekularna - Łukasz Konik Łukasz Konik - Kuchnia Molekularna
Łukasz Konik Kucharz Stali Gorzów, członek Klubu Szefów Kuchni.

Przepisy na coś smacznego...

Ulubione danie Tomasza Golloba wg kucharza Stali Gorzów Łukasza Konik

Pierś z kaczki z glazurowaną marchewką, z buraczkiem z sosem śliwkowym

Składniki na 1 porcję: - Pierś z kaczki 0,250 kg - Marchew 0,100 kg - Burak czerwony 0,1 kg - Tymianek - Sól morska - Świeżo mielony pieprz, - Wino czerwone 0,150 ml - Śliwka suszona 0,05 kg - Miód spadziowy 2 łyżki - Masło 0,1 kg
Pierś z kaczki przyprawiamy solą, pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Pozostawiamy w chłodne miejsce na około 6-8 h. Następnie pierś z kaczki smażymy bez dodatku tłuszczu,  najpierw od strony skóry przez około 5 minut z każdej strony. Marchew kroimy w słupki, gotujemy al dente. Na koniec dodajemy około 2 łyżek masła. Buraka kroimy na małą kostkę. Gotujemy do miękkości. Odcedzamy z wody, przyprawiamy solą i pieprzem. Sos śliwkowy: Czerwone wino wlewamy do rondla, dodajemy miód. Gotujemy tak długo aż objętość spadnie o połowę. Na sam koniec dodajemy pokrojone w kostkę śliwki. Gotujemy jeszcze przez około 2 minuty.
NOCLEGI

Ciekawostki z Polski i ze Świata...

DIETETYK I DORADCA ŻYWIENIOWY       tel. (+48)607 635 577

Kawiarnie

Restauracje

Smażalnie ryb

Pizzerie

Restauracja Kosmiczna Kudowa Zdrój Willa Zuzanna - Kudowa Zdrój Willa Scaliano SPA - Kudowa Zdrój Dantar Kudowa Zdrój
znajdź nas na FB